Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Iubeste-ma de Maria PASTOURMADZIS

0 opinii / Scrie o opinie
  • 16,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Maria PASTOURMADZIS

Iubeste-ma!

(Sfantul leprosilor)

Roman inspirat din viata „Sfantului leprosilor” din Insula Spinalonga

Editura Egumenita 2017

Traducere din limba greaca de Cristian SPATARELU

Pret 16,00 Lei

 

Extras

Capitolul I – Celalalt pamant

„Noaptea trecand, ziua s-a apropiat”, psalmodia cu evlavie si privea pe fereastra deschisa cerul, care se scalda in lumina diminetii.

Zorile aurii infasurau usor lumea, care se trezea la viata. Se lasau ca un val ametitor peste acoperisurile rosiatice ale satului, care se intindeau la poalele manastirii.

Si-a ridicat mana slaba si a facut peste ele semnul crucii. „Doamne, miluieste lumea Ta”, s-a rugat si gandul i s-a dus pe cararile tinutului Sfantului Nicolae. Atatea necazuri si atatea suferinte omenesti urmau sa se petreaca peste putin timp acolo.

Apoi si-a ridicat ochii spre marea inca palida. Cauta departe ultimul tarm cretan, locul unde insula se termina. Acolo, in adancul golfului, ca margaritarul in cochilia lui, era samburele de pamant care ii indurera inima. A facut semnul crucii spre orizont, intr-acolo, si chipul i s-a schimbat.

„Miluieste-i Doamne, pe copiii Tai aflati in dureri.” Acea bucata mica de pamant era aruncata in afara Cretei ca un ghimpe care zgarie inimile. O vazuse o data mai de aproape, cand fusese la Elounda cu niste treburi. Stralucea ca o nestemata in lumina cerului. Nimic din frumusetile care o incununau nu amintea despre strigatele si blestemele care se ridicau deasupra ei.

„Adu-Ti aminte, Doamne, de Spinalonga, pamantul Tau”, se ruga, staruind sa-L convinga pe Dumnezeu sa Se grabeasca intr-acolo.