Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Miracolul din doua cuvinte de Ovidiu BARSAN

0 opinii / Scrie o opinie
  • 30,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ovidiu BARSAN

Miracolul din doua cuvinte

Insemnari cordiale in epoca digitala

Editura Reintregirea, Alba Iulia – 2021

Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei

 

Extras/ Motto

Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? El I-a zis: Da, Doamne, Tu stii ca Te iubesc. (Ioan 21, 16)

Nu poti fi niciodata crestin din pasiune. Este de prost gust. Dar poti oricand sa daruiesti – fara epatare si fara sa astepti recompense – omenia si prietenia ta sincera, fie semenului, fie lui Dumnezeu. Pe oricare dintre cei doi i-ai alege, te pomenesti cu celalalt in viata ta. Faptul implinit este pe deplin crestinesc. Iar „a putea” si „a reusi” stau intr-un crez si intr-o fagaduinta exprimate prin acest: Te iubesc! Iata miracolul din doua cuvinte!

Extras/ Prefata – IRINEU, Arhiepiscopul Alba Iuliei

Una dintre caracteristicile dominante ale epocii contemporane ar putea fi considerata digitalizarea galopanta a vietii cotidiene a oamenilor. Cu toate avantajele ei unanim recunoscute si de necombatut, acest proces de progres tehnico-stiintific depaseste granitele dezvoltarii industriale, economice si informatice si afecteaza vizibil coordonatele antropologice de natura crestina ale societati in care traim, dupa cum ne avertizeaza teologul francez Jean-Claude Larchet. [...]

Aceasta avalansa de cuvinte nu zideste fiinta umana, ci mai degraba creeaza o babilonie postmoderna incapabila de a construi punti intre oameni, intre generatii sau intre popoare.