In exclusivitate la Editura Bizantina - Epistolele lui Gheron Iosif Isihastul

Staretul Daniil de la Rarau si Rugul Aprins, Ierod. Paraschiv Cleopa

0 opinii / Scrie o opinie
  • 18,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Staretul Daniil de la Rarau si Rugul Aprins, Ierod. Paraschiv Cleopa - Editura Agaton

in Athos exista o credinta: daca mai tine Dumnezeu lumea, este pentru ca, la miezul noptii, calugarii se roaga. in Athos a deprins Sandu Tudor (viitorul monah Agaton si apoi staretul Daniil) Rugaciunea Inimii si s-a intarit in convingerea ca numai schimbarea profunda, prin rugaciune, a inimii oame­nilor poate regenera neamul.

"Pentru mine, pentru neamul meu, cred ca este mai rodnica cunoasterea Athosului decat orice loc din Apus… Prefacerea omului trupesc in om duhovnicesc este o mare minune”, spunea el.

Planuia ca la Manastirea Rarau sa infiinteze un centru isihast asemenea Rugului Aprins de la Bucuresti. Fiara rosie nu l-a lasat. A fost inchis la Aiud. A refuzat orice compromis si a murit ca un mucenic. Pentru ca nu incapea in sicriu, i-au taiat picioarele de la genunchi si i le-au pus in sicriu. Marturisitorii cei adevarati ai lui Hristos cu vitejie au stat impotriva uneltirilor satanei, si nici prigoana, nici temnita, nici chinurile, nici lanturile nu i-au spaimantat, ci cu putere de sus credinta si neamul romanesc au pazit. Pentru rugaciunile lor, Hristoase Dumnezeule, mantuieste sufletele noastre.

SPECIFICATII

Autori Ierod. Paraschiv Cleopa
Editura Agaton
An aparitie 2012
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 244
Limba Romana
Cod 978-973-1981-37-6