Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Lumea povestilor lui Shakespeare - 12 piese ale bardului repovestite pentru copii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 67,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Lumea povestilor lui Shakespeare
12 piese ale bardului repovestite pentru copii
HUMANITAS junior, 2021
Text: Angela McALLISTER
Ilustratii de Alice LINDSTROM
Traducere din engleza de Maria RIZOIU

Extras/ Despre piesele din aceasta carte 
Visul unei nopti de vara 
Scrisa pentru a sarbatori nunta unor londonezi instariti, Visul unei nopti de vara e o comedie despre identitati false si chinurile dragostei. Patru indragostiti sunt prinsi la mijloc in cearta dintre craiul si craiasa zanelor, cu urmari amuzante. Asa cum spune Lysander, „niciodata adevarata iubire n-a avut un curs linistit”, dar Puck indreapta lucrurile cu putina magie. Usoara si vioaie, comedia Visul unei nopti de vara e astazi printre cele mai indragite piese ale lui Shakespeare.
Negutatorul din Venetia 
De nu-mi veti achita intreaga suma/ Va invoiti a ma lasa sa tai/ Din trupul dumneavoastra, drept amenda,/ Un funt de carne frageda, pe-alese.
Dreptatea si legea sunt doua dintre temele acestei piese. O alta ar fi mila: incapatanarea lui Shylock de a obtine „livra de carne” de la Antonio, in ciuda rugamintilor celorlalti de a da dovada de mila, ii face pe spectatori sa creada ca Shylock e un personaj negativ. Unii spun ca piesa ar fi chiar antisemita, din cauza felului in care e prezentat evreul Shylock. Insa altii cred ca piesa e mai complicata de-atat. Intr-un celebru monolog, Shylock spune ca evreii sunt la fel ca toti ceilalti: „Daca ne impungeti, nu sangeram? Daca ne gadilati, nu radem si noi? Daca ne otraviti, nu ne dam duhul? Iar daca ne faceti rau, nu ne razbunam oare?”