Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Alex ROVIRA, Francesc MIRALLES - Ilustratii de Raquel DIAZ REGUERA - Povesti ca sa te iubesti mai mult

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Alex ROVIRA, Francesc MIRALLES - Ilustratii de Raquel DIAZ REGUERA - Povesti ca sa te iubesti mai mult

36 de istorioare care cultiva respectul de sine

HUMANITAS junior, 2020

Traducere din spaniola de Raluca POPESCU

 

Extras; De ce am scris aceasta carte

Sunt nenumarate cartile care isi propun sa insufle copiilor valori; dar lipseste o carte care sa ii ajute sa isi cultive stima de sine cu ajutorul unor povesti care sa le stimuleze imaginatia, umorul si dragostea de sine, cea care ii va ajuta apoi sa ii iubeasca si pe ceilalti.

In opinia psihologului Antoni Bolinches, copiii care cresc fara sa li se cultive indeajuns stima de sine incearca toata viata sa castige afectiunea celorlalti intrand in relatii asimetrice sau chiar toxice, mereu dependenti de parerea altora si incercand sa multumeasca pe toata lumea, ceea ce garanteaza ca vor fi nefericiti.

In fiecare adult care nu are incredere in el se ascunde un copil care nu a invatat cat de importanta e stima de sine si nu crede ca lumea trebuie sa accepte miracolul unic si irepetabil al fiintei sale, cum spunea marele muzician Pablo Casals.

Scriitoarea Toni Morrison era de parere ca, daca vrei sa citesti o carte anume, dar nu o gasesti, inseamna ca trebuie s-o scrii chiar tu. Ne-am hotarat sa publicam cartea de fata pentru ca parintii sa poata impartasi cu copiii lor aceste povesti menite sa-i faca sa reflecteze asupra valorii personale si asupra dreptului de a fi fericiti asa cum sunt, nu cum asteapta lumea sa fie.

SPECIFICATII

An aparitie 2020