Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Henrik TAMM | Ninja Timmy si calatoria spre Sansoria

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Henrik TAMM    |    Ninja Timmy si calatoria spre Sansoria

POLIROM junior, 2019

Traducere din limba suedeza de Roxana-Ema DREVE

||||

Prolog/ e x t r a s

Marea se intindea nesfarsita, rece si cenusie, ca de otel. Apele ei involburate se unduiau in valuri de spuma alba, lasand in urma un fele de drum ce ducea in adancuri. De la balconul spatios al bibliotecii, doamna Vinderfelt vedea la orizont pescarusii harjonindu-se printre nori. Era intr-un scaun cu rotile, din fier, care a scartait atunci cand s-a apropiat de balustrada ca sa simta mirosul placut al marii.

„O sa vina? a murmurat ea ca pentru sine. O sa vina cineva vreodata aici?” s-a intrebat ea tragandu-si salul peste umeri din cauza frigului.

In mana zbarcita strangea cu putere un sul. Privirea i-a alunecat peste multimea de cladiri si de strazi din departare si spre sutele de siluete pamantii care inaintau in sir indian. Duceau in spate pietre grele, saci de beton si grinzi de fier. Urcau scarile, traversau drumurile alunecoase si se pierdeau in ceata, fara sa scoata un cuvant. Si de acolo de sus, atat de sus incat privirea nu razbate, dintre norii desi, razbateau sunete neobosite, nesfarsite de ciocan.

 Capitolul 1/ e x t ra s

In atelierul de jucarii s-a raspandit o lumina calda. Ploaia torentiala a inceput sa bata cu putere in fereastra. Alfred a desfasurat cu grija pergamentul. Parea destul de vechi si era plin de pete. In recipientul in care fusese pastrat intrase din intamplare putina apa si de aceea anumite parti din text erau sterse.

SPECIFICATII

An aparitie 2019