Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Corina ANDREI, Constanta BALAN - Aventuri matematice in Egiptul Antic

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Corina ANDREI, Constanta BALAN - Aventuri matematice in Egiptul Antic

Clasa a II-a

Editura Corint Books, 2018

 

Extras din Cuvant-inainte semnat de Prof. univ. dr. Marin Maolescu – Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti

Prezenta culegere ofera elevilor o modalitate atractiva de abordare a sarcinii matematice care se sprijina, prin formulari, pe situatii fantastice, imaginare care fac referire la aspecte din viata unei importante civilizatii din istoria omenirii – civilizatia egipteana.

Exercitiile, problemele si jocurile propuse spre rezolvare, diverse si progresive ca dificultate, in concordanta cu programa scolara in vigoare, sunt organizate sub forma unui traseu intr-o castel misterioasa piramide egipteana.

In aventura lor, copiii vor avea ca ghid o mumie prietenoasa si isteata care ii va ajuta sa afle lucruri interesante, cu conditia rezolvarii corecte a sarcinilor matematice. Acestea sunt prezentate intr-un limbaj accesibil si clar, care asigura intelegerea continuturilor de catre copii si consolidrea strategiilor de rezolvare detinute.

Conceptia structurala a culegerii favorizeaza dezvoltarea complexa a personalitatii copiilor, a imaginatiei si creativitatii, imbogatirea vocabularului si stimularea dorintei lor de a pune intrebari, stiind ca vor afla raspunsul  prin cautarea proprie sau indrumati de catre cei din jur. Se doreste ca elevul sa fie determinat sa aloce mai mult timp cautarii de informatii utile si mai putin timp jocurilor sterile de pe calculator.

[...] O carte atractiva care ii va ajuta pe cei mici sa depaseasca teama de matematica, fata de care multi copii manifesta o atitudine retinuta!

Va dorim sa porniti cu placere in calatoria noastra imaginara printre cifre si vechi egipteni!

SPECIFICATII

An aparitie 2018