Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Jonathan COE | Numarul 11 sau Marturii despre nebunie

0 opinii / Scrie o opinie
  • 44,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Jonathan COE    |    Numarul 11 sau Marturii despre nebunie

POLIROM, 2019

Colectia Biblioteca Polirom - Actual

Traducere din limba engleza si note de Radu PARASCHIVESCU

||||

Extras

Motto:

„Pentru ca vine un moment, Michael – se apleca in fata si arata spre el seringa -, vine un moment cand lacomia si nebunia practic nu se mai deosebesc. Sunt unul si acelasi lucru, s-ar putea spune. Si mai vine un moment cand dorinta de a tolera nebunia si de a trai cu ea, ba chiar de a o sustine, devine si ea un fel de nebunie.” – Jonathan Coe, Ce hacuiala! (1994)

Tony Blair, adresandu-se Congresului SUA, 17 iulie 2003:

„Intr-o alta parte a globului, exista umbra si intuneric”.

Extras de la pp. 79-80

Am avut o inspiratie subita.

„E cumva o victima a traficului cu carne vie?”

Alison si Phoebe s-au uitat amnadoua la mine, la fel de impresionate. Am fost destul de mandra de mine ca eram atat de versata si stiam atat de multe.

„Am vazut alaltaieri un reportaj la televizor, am explicat. Se pare ca in Anglia exista sclavi. Sclavi adevarati. Cei mai multi vin aici din alte tari si trebuie sa lucreze cam doua’s patru de ore pe zi in fiecare zi, iar daca-ncerca sa fuga, sunt batuti sau se pun cainii pe ei.”

„Nu stiu daca a fost o victima a traficului, a zis Phoebe, dar am impresia c-a facut un fel de munca fortata. Nu exista multe indicii, fiindca nu are nici pasaport, nici altceva. Probabil c-or fi ramas la angajator. Dar a avut asta in buzunar.”

Ne-a aratat un petic de hartie. Era un fluturas de salariu scris de mana, mazgalit pe o hartie albastra ieftina si cu antet. Numele firmei trecute in partea de sus era „Sunbeam Foods”.

„Sunbeam Foods? a facut Alison. Astia cine-s?”

„Am facut un pic de cercetare pe internet, a raspuns Phoebe. Sunt o companie de prelucrare a alimentelor, cu sediul in Kent. Firmele astea trimit forta de munca ieftina la toate fermele din toata tara. Asa ca, din cate se pare, Lu munceste pentru ei. Si stiu aproape sigur ce face. Nu de alta, dar am spus un cuvant care l-a facut sa-si piarda controlul de tot. Cuvantul pui.

SPECIFICATII

An aparitie 2019