Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Yuval Noah HARARI | 21 de lectii pentru secolul XXI

0 opinii / Scrie o opinie
  • 66,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Yuval Noah HARARI    |    21 de lectii pentru secolul XXI

POLIROM, 2018

Colectia Historia – coordonata de Mihai-Razvan UNGUREANU

Traducere de Lucia POPOVICI

||||

Introducere/ e x t r a s

Intr-o lume inundata de informatii irelevante, claritatea inseamna putere. Teoretic, oricine se poate implica in dezbaterea legata de viitorul omenirii, dar cu greu poate pastra o viziune clara. Deseori, nici macar nu observam ca are loc o dezbatere sau care sunt problemele-cheie. Miliarde de oameni nu isi permit luxul de a investiga, fiindca avem lucruri mai presante de facut: trebuie sa mergem la serviciu, sa ne ocupam de copii sau sa ne ingrijim de parintii in varsta. Din nefericire, istoria nu face rabat. Daca viitorul omenirii este decis in absenta ta, deoarece esti prea ocupat sa-ti hranesti si sa-ti imbraci copiii, tu si ei nu veti fi scutiti de consecinte. E foarte nedrept; dar cine a spus ca istoria e dreapta?

In calitate de istoric, nu le pot oferi oamenilor mancare sau haine – dar pot incerca sa le ofer putina claritate, contribuind astfel la echilibrarea conditiilor globale de joc. Iar daca asta ajuta chiar si cativa oameni in plus sa se alature dezbaterii cu privire la viitorul speciei noastre, eu mi-am facut treaba.

Prima mea carte, Sapiens, a urmarit trecutul omului, cercetand felul in care o primata neinsemnata a devenit stapana planetei Pamant.

Homo deus, a doua mea carte, a explorat viitorul pe termen lung al vietii, examinand cum ar fi posibil ca oamenii sa devina la un moment dat zei si care ar putea fi destinul ultim al inteligentei si constiintei.

In aceast carte vreau sa ma concentrez asupra prezentului. Ma aplec asupra chestiunilor curente si a viitorului imediat al societatilor umane.

SPECIFICATII

An aparitie 2018