Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

M. Scott PECK- Psihologia minciunii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 50,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

M. Scott PECK- Psihologia minciunii

Speranta de a vindeca raul uman

Curtea Veche Publishing, 2020

Editia a III-a

Traducere din engleza de Lucian POPESCU

 

Extras din Introducere – De manuit cu grija

Aceasta este o carte periculoasa.

Am scris-o deoarece cred ca este nevoie de ea. Cred ca, in ansamblu, efectul ei va fi unul vndecator.

Dar am scris-o plin de indoieli. Ea contine posibilitatea de a face rau. Unor cititori le va produce durere. Mai rau, unii ar putea folosi ceea ce este scris pentru a-i rani pe altii.

Inainte de a trimite cartea la tipar, am pus urmatoarea intrebare unor cititori pentru judecata si integritatea carora am un deosebit respect: : „Credeti ca aceasta carte despre raul uman contine ceva rau in sine?” raspunsul a fost negativ. Unul insa a adaugat: „Unii dentre noi, cei ce slujesc Biserica, avem o vorba care spune ca pana si Fecioara Maria poate fi folosita pentru fantezii sexuale.”

Desi acest raspuns crud, dar plin de continut este realist, nu il gasesc foarte incurajator. Le cer scuze cititorilor si publicului pentru raul pe care l-ar putea cauza cartea mea si va sfatuiesc sa o manuiti cu grija.

Unul dintre intelesurile cuvantului grija este iubire. Fii bland si iubitor cu tine insuti daca ceea ce vei citi iti va cauza durere. Si te rog sa fii bland si iubitor cu aceia din jurul tau pe care poate vei ajunge sa-i consideri rai. Ai grija – ai multa grija! Este usor sa-i urasti pe oamenii rai. Aminteste-ti insa de sfatul Sfantului Augustin, care spunea sa urasti pacatul, dar sa-l iubesti pe pacatos. Atunci cand vei vedea o persoana rea, aminteste-ti adevarul: „Doar pentru harul Domnului merg eu.”

SPECIFICATII

An aparitie 2020