Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Adrian-Silvan IONESCU | Moda si societate urbana in Romania epocii moderne

0 opinii / Scrie o opinie
  • 109,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Adrian-Silvan IONESCU    |    Moda si societate urbana in Romania epocii moderne

Editura Paideia, 2006

Prefata - Dr. Paul CERNOVODEANU, Membru de onoare al Academiei Romane

||||

Extras din Prefata

Portul traditional fanariot a fost legat si de importanta rangului detinut de o persoana apartinand clasei boieresti si, de aceea, hainele nemtesti, fracul si jiletca, au fost adoptate cu greu deoarece prin uniformizarea vestimentatiei se ajungea la o anumita „democratizare” a indivizilor sub factura exterioara. Mai usoara a fost adoptarea uniformei militare dupa infiintarea corpului ostasesc prin prevederile regulamentare, deoarece aici exista o diferentiere dupa grade, iar boierii din protipendada erau asimilati gradelor superioare. [...]

Capitolele III si IV sunt complementare tratand despre Modernitate europeana si Secretele imbracamintii, autorul infatinsandu-ne, ca intr-o vasta panorama, evolutia costumului feminin si masculin in plina epoca moderna incepand din cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea si pana in primele decade ale celui de-al XX-lea. De data aceasta, societatea urbana romaneasca s-a convertit total la vestimentatia europeana adoptata atat de protipendada, cat si de burghezia capitalista.

Extras de la p. 490

In articolele sale, domnisoara Dunca isi indemna adesea cititoarele sa nu cada prada tentatiilor de moment ale modei ci sa investeasca, in mod cumpatat, in articole de calitate: „objectele scumpe si bune sunt cele mai economice”.

SPECIFICATII

An aparitie 2006