Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Traian DOMAN - Scurta istorie a dezvoltarii industriei aeronautice

0 opinii / Scrie o opinie
  • 22,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Traian DOMAN - Scurta istorie a dezvoltarii industriei aeronautice

Editura Vremea, Bucuresti – 2020

 

Extras/ Primele scoli si intreprinderi ale industriei aeronautice

Prima scoala de pilotaj din Romania s-a datorat avocatului Mihai Cerchez. Acesta, fiind la Paris, a vazut primele zboruri executate de catre Traian Vuia, Santos-Dumont si Bleriot.

Acumuland serioase cunostinte privind aviatia, Mihai Cerchez s-a intors in tara in anul 1909, hotarat sa infiinteze o scoala de pilotaj. La 29 noiembrie 1909 s-a inregistrat la Tribunalul Ilfov un act constitutiv, denumit „Contract de societate” incheiat intre Mihai Cerchez si 29 de persoane si statul roman, prin care se obligau sa sprijine cu sume de bani noua societate care isi propunea exploatarea locomotiei aeriene. In acest scop, Mihai Cerchez, in anul 1910, a amenajat pe campul de langa Chitila primul aerodrom al aviatiei romane. A construit cinci hangare, cladiri pentru personalul administratiei aerodromului, doua tribune pentru public si ateliere dotate cu aparatura si utilaje pentru reparatii si constructii de avioane.

In anul 1920 s-a infiintat „Scoala de meseriasi militari ai aeronauticii” care a functionat pe aerodromul Pipera. Scaoala a format un corp de tehnicieni cu o buna pregatire teoretica si practica. O parte din absolventii scolii isi continua studiile devenind ofiteri mecanici iar altii, ingineri in aeronautica, dupa absolvirea sectiei de specialitate infiintata in anul 1928, in cadrul Facultatii de mecanica a Scolii Politehnice din Bucuresti.

SPECIFICATII

An aparitie 2020