Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

John FREEMAN | Cum sa citesti un romancier

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

John FREEMAN    |     Cum sa citesti un romancier. De vorba cu John UPDIKE, Philip ROTH, Haruki MURAKAMI, Richard FORD, Ian McEWAN, Guenter GRASS, Doris LESSING, Kazuo ISHIGURO, Imre KERTESZ, Mo YAN, Joyce Carol OATES, Don DELILLO, Margaret ATWOOD, Orhan PAMUK, Jonathan FRANZEN, Jeffrey EUGENIDES, Michael CUNNINGHAM, Toni MORRISON, Jonathan Safran FOER, David Foster WALLACE & alti autori celebri (nn LB)

VELLANT, 2015

Traducere din limba engleza si note de Anca BARBULESCU

||||

Extras din capitolul rezervat lui Haruki Murakami:

Unii au revelatii in biserica, altii pe varfuri de munte. Pe Haruki Murakami revelatia l-a lovit pe 1 aprilie 1978, pe o ridicatura de pamant acoperita cu iarba din spatele stadionului de baseball Jingu din Tokyo. Daca ar incerca sa scrie el un roman?

Treizeci de ani si aproape 35 de carti mai tarziu, e clar ca Murakami a facut alegerea cea buna. Romanele lui bizare, superbe, marcante, de la In cautarea oii fantastice pana la In noapte, au devenit succese de nisa in lumea intreaga, traduse in 48 de limbi.

Dar, dupa cum descrie in memoriile lui, Autoportret al scriitorului ca alergator de cursa lunga, explozia aceasta de productivitate ar fi fost imposibila daca n-ar fi survenit in acelasi timp (atunci, cu atatia ani in urma) o alta revelatie, una putin probabila pentru un fumator de trei pachete pe zi: Daca ar iesi el putin sa alerge?

Asezat in lobby-ul slab luminat al unui hotel din centrul Manhattan-ului , dupa ce s-a trezit, si-a facut tura de alergare, a scris si a mai dat un interviu, romancierul, plin de enrgie la cei 59 de ani ai sai, povesteste cum s-a dezvoltat ideea dintr-o presupunere in principiul in jurul caruia i se organizeaza intreaga viata.

„Am o teorie”, spune el, pe un ton baritonal profund. „Daca duci o viata foarte repetitiva, imaginatia iti va functiona foarte bine. Va fi foarte activa. Asa ca ma trezesc devreme in fiecare zi, ma asez la birou si sunt gata de scris.”

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba engleza si note de Anca BARBULESCU
An aparitie 2015