Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Femei si sare de Gabriela GARCIA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,99 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Gabriela GARCIA
Femei si sare
NEMIRA, 2021
Colectia BABEL
Traducere din limba engleza sinnote de Anca DUMITRU

Extras/ Carmen/ Miami,2018
Jeanette, spune-mi ca vrei sa traiesti!
Ma uitam ieri la fotografiile tale de cand erai mica. Plina de sare si de nisip, stirba si razand cu gura pana la urechi, undeva la marginea oceanului, tu, singura mea fiica. Cu o carte in mana, caci asta aveai chef sa faci pe plaja. Nu sa te joci, nu sa inoti, nu sa te-arunci in valuri. Voiai sa stai la umbra si sa citesti.
Tu in adolescenta, desirata ca o stea de mare pe trambulina. Vezi cum zambim un pic cas, de parca am avea aceeasi gura? Tu adolescenta, tu in Florida, petrecerea de absolvire de la Epcot, doua picioare in doua directii diferite. La Epcot, in acea mica lume Disney, e posibill sa stai cu un picior intr-o tara si cu celalalt in alta.
Copil solar, cu parul mereu ravasit de vant, candva ai fost fericit! Fotografiile vorbesc. Ce zambete! Cum ar fi putut sa-mi treaca prin minte ca ascundeai un asemenea secret? Tot ce stiam era ca, la un moment dat, zambeai si ca apoi n-ai mai facut-o.
Sa stii ca si eu am secrete. Si ca, daca ai inceta sa te omori, daca ti-ai purta de grija, poate ca am avea cum sa stam de vorba. Poate ca ti le-as spune.