Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Faclii arzand File de istorie literara de Luminita CORNEA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,40 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Luminita CORNEA

Faclii arzand

File de istorie literara

Editura Eikon, Bucuresti – 2019

Cuvant inainte de Ioan, Mitropolitul Banatului

Postfata de pr. drd. Maxim MORARIU

Pret: 30,00 Lei

 

Extras/ Spre neuitare – Ioan, Mitropolitul banatului

Avem o datorie morala fata de cei care au ctitorit aceasta tara si cultura ei. Din nefericire, multi dintre fiii acestui neam au ramas doar in cartea uitarii noastre. Nimeni nu le-a daltuit numele in stanca neclintita a Carpatilor.

Cartea de fata nu reprezinta altceva decat o daltuire in istoria culturii romanesti, facuta de doamna profesor dr. Luminita Cornea. Fara straduinta sa, cultura romana din spatiul sud-est transilvan ar fi ramas mult mai saraca.

Fiica de preot intemnitat, s-a aplecat in scrierile sale asupra vietii unor bravi romani, care au crezut in Dumnezeu, dar au crezut si in Romania lui Eminescu, de la Nistru pan’ la Tisa.

Lucrarea de fata deschide noi perspective de cercetare tinerilor condeieri, pe care ii indemnam sa caute drahma cea pierduta a neamului nostru romanesc.

Iubite cititorule, aplecandu-te asupra paginilor acestei carti, ea iti va fi un bun povatuitor in spatiul nostru romanesc.

Nadajduim ca aceasta carte va fi de folos indeosebi fratilor nostri romani, atat din Basarabia, cat si din sud-estul Transilvaniei, care vor afla despre viata si opera celor ce odinioara plamadira aceasta tara.

Distinsa doamna profesor Luminita Cornea, va indemn ca, pe mai departe, sa nu va opriti, ci mereu sa va ascutiti condeiul.