Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Tigrul nerecunoscator - Povesti asiatice alese si traduse de Stefan LIICEANU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 21,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tigrul nerecunoscator

Povesti asiatice alese si traduse de Stefan LIICEANU

Ilustratii de Ana ALFIANU

HUMANITAS JUNIOR, 2020

 

 

Extras I/ Nota asupra editiei – Stefan Liiceanu

Pentru cartea de fata am ales o poveste nipona, provenita din traditia folclorica, Cocorul serii, si doua fabule din Coreea: Tigrul nerecunoscator si De ce se dusmanesc cainii si pisicile. Aceste fabule, care de altfel se regasesc cu variatiuni si in folclorul chinez si japonez, provin dintr-o culegere de povesti* din popor a profesorului de cultura coreeana In-seop Jeong (1905-1983), culegere scrisa direct in limba engleza de autor pe baza unor interviuri facute in jurul anilor 1930 cu oameni din zonele rurale ale Coreei.

*) Folk Tales from Korea, Jeong In-seop (ed.), Routledge & Kegan Paul Ltd., London, 1952

Extras II/ coperta IV

Trei povesti cu talc, de o frumusete rafinata si o simplitate cristalina, ne deschid o poarta catre fascinanta Asie. Citindu-le, vom descoperi o sursa de intelepciune la care vom putea reveni iar si iar, vom cadea pe ganduri sau vom rade impreuna cu personajele care ne ofera iscusite lectii de viata: vom invata de la cocorul serii sa pretuim darurile care ni se fac, de la tigrul nerecunoscator sa apreciem bunatatea care ni se arata, iar de la caine si pisica sa ne intelegem cu cei care ne stau alaturi.

Farmecul sofisticat al povestilor e sporit, pagina dupa pagina, de ilustratii superbe, care prind in culorile lor esenta unei lumi fara seaman.