Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Stiinta raului. Degenerarea indivizilor si popoarelor, Liviu Plesca

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Stiinta raului. Degenerarea indivizilor si popoarelor, Liviu Plesca - Editura Eikon 2014

Extras din Capitolul I - De ce o stiinta a Raului?

"Cartea de fata este un demers de intelegere si descriere a Raului din societatea actuala, dar nu ma indoiesc de faptul ca vei folosi aceasta cunoastere in mod fundamental nu pentru a descoperi Raul din ceilalti, ci pentru a-L descoperi pe Dumnezeu din interiorul tau. Asa cum am spus in ultimele fraze ale cartii, orientarea atentiei catre Raul din exterior este de fapt o manipulare de distragere a atentiei indivizilor inteligenti si educati de la adevaratele experiente interioare de gasire si relationare cu Dumnezeu. Trebuie sa evitam aceasta capcana. Ceea ce ni se prezinta in sute de carti si documentare disponibile gratuit pe internet este o falsa stiinta a Raului si urmareste cautarea 

Raului in ceilalti, nu urmareste ca scop final relationarea individuala cu Dumnezeu din interior.

O abordare sistemica a tematicii Raului are si o conotatie geostrategica si culturala pe termen lung, deoarece polul viitor de dezvoltare continentala a zonei Eurasia se va structura in jurul acelui spatiu cultural care isi va organiza spatiul public punand in centrul preocuparilor problematica Raului si exorcizarea acestuia la nivel individual si colectiv. Asa cum tarile occidentale au organizat spatiul public in jurul ideii de dialog si al tehnologiilor, viitorul va apartine Estului in masura in care acesta va organiza spatiul public in jurul lui Dumnezeu, a ideii de exorcizare a Raului si va dezvolta "tehnologii" ale sacrului. Estul Europei si in general zona continentala geostrategica Eurasia se va (c. se vor, subl.n. LB) dezvolta in mileniul al III-lea ca pol civilizator major in masura in care vor fi capabile sa-si puna in valoare mostenirea spirituala superioara Occidentului. Asta inseamna crearea unui model organizational statal care sa se fundamenteze pe "tehnologiile" sacrului si organizarea spatiului public in jurul lui Dumnezeu, exorcizarea Raului individual si colectiv.

Instinctul metaistoric ne indeamna sa credem ca aceasta este de fapt si singura sansa geostrategica pe termen lung a Estului Europei. Cu Europa Occidentala imbatranita si SUA care treptat isi pierd avansul tehnologic si accesul la resurse energetice ieftine, cu tarile BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) in plina ascensiune, Europei de Est nu-i mai ramane de jucat decat cartea spiritualitatii.

Toate astea inseamna pe scurt teocratie. Europa de Est va avea viitor in masura in care statele ei vor reusi sa-si implementeze o teocratie veritabila inspirata din cel mai profund si curat crestinism. [...]"

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Cartonata
Dimensiuni 17 x 24 cm
Nr. pagini 240
Limba Romana
Cod 978-973-757-990-4