Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Singurul final fericit pentru o poveste de dragoste e un accident

0 opinii / Scrie o opinie
  • 22,11 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Singurul final fericit pentru o poveste de dragoste e un accident, de Joao Paulo Cuenca - edtura Polirom

Traducere din limba portugheza si note de Iolanda Vasile

„J.P. Cuenca este steaua in ascensiune a literaturii braziliene contemporane.” ( L’Express )

Shunsuke Okuda, un cuceritor incurabil, isi creeaza o alta identitate pentru fiecare noua iubita pe care o cunoaste prin barurile Cartierului Rosu din Tokyo. Asta pina in noaptea cind o intilneste pe Iulana, chelnerita sosita dintr-un oras romanesc aflat pe malul Marii Negre, imposibil de blonda si de inalta si de straina de orasul lui, in care toti vin sa fie uitati si sa devina invizibili. Insa cei doi nu se vor putea face niciodata nevazuti, pentru ca hobby-ul legendarului poet Atsuo Okuda, tatal lui Shunsuke, este sa-si spioneze fiul si sa tot incurce itele deja complicate si bolnavicioase ale vietii lor.

O culme a fanteziei in literatura contemporana, romanul lui Cuenca vorbeste despre viata fragmentata a metropolelor, despre perversiunea care intuneca spectrul iubirii si al puritatii in acest infern de otel si electricitate.

„Cuenca evita riscul de a transforma particularitatile culturale ale Japoniei intr-un miraj exotic facil, menit doar sa fascineze cititorii. Singurul final fericit… nu e un roman al mirarii, al nesigurantei, ci un edificiu narativ la fel de solid ca zgirie-norii care impinzesc Tokyo.” ( Os Meus Livros )

„Joao Paulo Cuenca a eliberat literatura braziliana de tendintele ei atavice si a indreptat-o spre lumi noi, in care alti scriitori n-au indraznit sa se aventureze.” ( L’Express )

„Patrunzator si neinduplecat: un roman care aminteste de maiestria lui Haruki Murakami.” ( Deutschlandradio Kultur )

Sursa: www.polirom.ro

SPECIFICATII

Traducere Iolanda Vasile
An aparitie 2015
Nr. pagini 168
Limba Romana
Cod 978-973-46-5219-8