Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Preot Narcis STUPCANU | Patimi si virtuti

0 opinii / Scrie o opinie
  • 45,20 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

 

 

Preot Narcis STUPCANU    |    Patimi si virtuti

Contine CD

Editura TRINITAS a Patriarhiei Romane, 2019

Colectia Media Christiana

Seria Radio Trinitas

||||

Nota editoriala/ e x t r a s

Volumul Patimi si virtuti reprezinta o selectie a editiilor emisiunii Cuvantul care zideste, difuzata de radio TRINITAS al Patriarhiei Romane, de obicei, dupa transmiterea slujbei Sfintei Liturghii.

Parintele Narcis Stupcanu, autorul volumuljui, a selectat si transcris 33 de editii ale emisiunii pomenite mai sus pentru a le pune la dispozitia publicului, caruia ii vorbeste, sub forma unor adevarate meditatii duhovnicesti, despre pacatele capitale, punandu-le in balanta cu virtutile contrare acestora. Autorul isi intemeiaza meditatiile pe cuvintele Sfintilor Parinti si Scriitori Bisericesti, cu adevarat tamaduitoare, urmarind caile prin care crestinii se pot elibera de aceste pacate capitale, la care se adauga evidentieri cu privire la mijloacele prin  care se pot cultiva cele din urma.

Asa cum anticipeaza si titlul, succesiunea capitolelor sugereaza o crestere duhovniceasca prin parcurgerea unui traseu dificil, sinuos (dar frumos), alcatuit din 33 de trepte. Urmand acest traseu (atat in lectura, cat si in afara ei), vom descoperi cai de acces spre desavarsire si ne vom (re)descoperi. Pentru fiecare neputinta Sfintii Parinti ne daruiesc in scrierile lor si prin pilda propriilor vieti remedii care, odata primite, deschid un orizont in care nestiinta e inlocuita de stiinta, lacomia de mila, iubirea de arginti sau arghirofilia de saracie si asceza, lenea de rugaciune si munca, mania de blandete si rabdare, invidia de iubire de aproapele, minciuna, banuiala, viclenia si suspiciunea de lucrarea adevarului, tristetea de bucurie, deznadejdea de nadejde, egoismul de milostenie, mandria de smerenie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPECIFICATII

An aparitie 2019