Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Predici la Nasterea si Aratarea Domnului si la perioada Penticostarului,Sfantul Leon cel Mare

0 opinii / Scrie o opinie
  • 18,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

SFANTUL LEON CEL MARE | PREDICI LA NASTEREA SI ARATAREA DOMNULUI SI LA PERIOADA PENTICOSTARULUI Traducere din limba latina de catre Fratele Serafim (Thomas) Steingasser de la Manastirea Oasa Tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei Editura REINTREGIREA – Alba Iulia, 2016

Extras din PREDICA SAU TRATAT IMPOTRIVA ERESULUI LUI EUTIHIE, TINUTA LA ROMA, IN BAZILICA SFINTEI ANASTASIA 11 (96) “2.

Caci prin propria sa indaratnicie piere si prin propria nebunie se departeaza de Hristos cel ce urmeaza aceasta invatatura neevlavioasa prin care, precum el insusi stie, au pierit deja multi inainte de el. Un astfel de om socoteste ca este [lucru] cucernic pentru el si conform cu credinta soborniceasca ceea ce, fara indoiala, prin judecata Sfintilor Parinti a fost osandit in reaua-credinta a lui Fotin, in nebunia lui Maniheu si in ratacirea lui Apolinarie. Acestia tagaduiesc taina intruparii Domnului, ca si cum strambatatea la care consimt ar fi inca noua si neosandita.

Ca si cum prin citirea tuturor Evangheliilor am fi invatat altceva decat faptul ca neamul omenesc, cat priveste pe cei ce cred, este mantuit numai prin aceasta taina a milei dumnezeiesti: ca Unul nascut Fiul lui Dumnezeu, intru toate deopotriva cu Tatal, prin asumarea a ceea ce ne constituie pe noi, ramanand ceea ce era, a binevoit a fi ce nu era, adica om adevarat. El, adevaratul Dumnezeu, Care, fara a fi intinat de vreun pacat, a unit cu Sine intreaga si desavarsita fire a noastra, avand un trup si un suflet adevarat. El a fost zamislit in pantecele Sfintei Fecioare si Maici prin puterea Duhului Sfant si nu S-a scarbit de a veni in lume prin nastere, nici de a incepe [viata Sa in aceasta lume] ca un prunc.” (pp. 98-99)

SPECIFICATII

Traducere Fratele Serafim (Man. Oasa)
An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 226
Limba Romana
Cod 9786065093058