Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dumnezeu-Tatal, si viata Preasfintei Treimi

0 opinii / Scrie o opinie
  • 48,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dumnezeu-Tatal, si viata Preasfintei Treimi, volum coordonat de Pr. prof. dr. Stefan Buchiu, Pr. asist. dr. Sorin Selaru - editura Trinitas

Facand o radiografie a simpozionului, pr. Stefan Buchiu, decanul Facultatii de Teologie din Bucuresti, ne-a declarat ca tema aleasa, „Dumnezeu Tatal si viata Preasfintei Treimi“, este de actualitate, intrucat teologia trinitara ortodoxa a trezit ecouri si in randul teologilor catolici si protestanti de cateva decenii, „desigur si datorita parintelui profesor Dumitru Staniloae, care a avut ocazia sa conferentieze in Apus si sa faca cunoscuta Dogma Sfintei Treimi intr-o maniera foarte personalista“.

Despre alocutiunea Parintelui Patriarh Daniel, a spus ca a reliefat importanta dogmei Sfintei Treimi pentru toate domeniile vietii bisericesti, si pentru teologie, dar si pentru misiune, pastoratie: 

„In interiorul teologiei toate dogmele sunt ancorate in dogma Sfintei Treimi, sau altfel spus, dogma Sfintei Treimi deschide orizontul tuturor invataturilor catre Preasfanta Treime Care este sensul existentei si descopera finalitatea tuturor celorlalte invataturi. Mai mult, dogma Sfintei Treimi este locul unde isi dau intalnire teologia si spiritualitatea, si in acelasi sens, cultul Bisericii Ortodoxe, care este fundamentat trinitar“.

Sursa: www.ziarullumina.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2010
Limba Romana
Cod 978-973-155-131-9