Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Osanda si izbanda. Viata voievodului martir Miron Barnovschi

0 opinii / Scrie o opinie
  • 17,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Osanda si izbanda. Viata voievodului martir Miron Barnovschi, de Ion Muscalu - Editura Doxologia

Au existat in istoria neamului romanesc voievozi de tara care si-au inscris numele definitiv intre ctitorii si martirii acestui pamant si care pot constitui modele de jertfa, cuviinta, echilibru pentru generatiile care vin din urma.

Istoricii cerceteaza arhivele cu documente, uneori cutremuratoare, privind faptele, indurarile, osandele si izbandele acestora. Salvarea de la uitare poate fi facuta o data de catre cercetatori: metodic, stiintific, argumentat; dar mai exista o cale de a reinvia, de a recrea, de a recupera, de a reda lumii de azi masura invataturii invataturilor: calea regala a literaturii, care, in acest caz, nu mai e o minciuna frumoasa, cum s-a spus, ci o posibilitate de a „deschide” portile unui taram fascinant spre pomenire si aducere aminte, spre zidirea in suflet a statuilor acestor eroi altfel uitati pentru marele public.

Astfel, trec intr-un alai impresionant prin fata noastra „povesti” seducatoare despre viata misterioasa a voievodului Miron Barnovschi si a zidirilor Mariei-Sale, in scurta dar „bogata” domnie a sa in Moldova lui stefan cel Mare si Sfant.

Constantin Parascan

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 350
Limba Romana
Cod 978-606-666-528-5