Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Norman E. ROSENTHAL | Supermintea. Cum sa traiesti o viata mai bogata, mai fericita si mai performanta cu ajutorul meditatiei transcendentale

0 opinii / Scrie o opinie
  • 55,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Norman E. ROSENTHAL    |    Supermintea    Cum sa traiesti o viata mai bogata, mai fericita si mai performanta cu ajutorul meditatiei transcendentale

Curtea Veche, 2019

Colectia Metta

Traducere din engleza de Andreea VRABIE

||||

Extras din Anexa 1 – Raspunsuri la intrebari despre Super Minte. Opinia unui expert

Norman Rosenthal: Intotdeauna mi-a placut felul in care ai descris transcendenta: e ca si cum te-ai muta pe fundul oceanului. Poti sa le explici asta si cititorilor?

Bob Roth: Te afli intr-o barcuta in mijlocul Oceanului Atlantic, si, dintr-o data, barcuta incepe sa fie luata pe sus de valuri uriase. Ingrozit, te gandesti: „Intregul ocean a luat-o razna!” Posibil. Dar nu intregul ocean. Fiindca, daca ai putea sa faci o sectiune transversala prin ocean, ai observa ca si atunci cand suprafata lui este tulburata, cu valuri inalte de zeci de metri, oceanul, de fapt, are mii de metri adancime. Iar in strafunduri el e realmente linistit.

Activ la suprafata, tacut in adancuri – aceasta este o metafora excelenta pentru mine. Suprafata mintii, partea care gandeste, seamana cu suprafata oceanului – cateodata calma, dar de cele mai multe ori agitata. In meditatia transcendentala, noi am pornit de la ipoteza ca, exact asa cum in adancul oceanului e liniste, in orice fiinta umana exista un nivel in profunzimile mintii care este deja calm, linistit si tacut. Nu trebuie sa crezi in asta, nici nu trebuie sa arunci gandurile pentru a aduce calmul, deoarece el e oricum acolo. Stiinta numeste acest nivel „starea de alerta relaxata”. Potrivit textelor stravechi referitoare la meditatie, acest nivel constituie si sursa creativitatii, inteligentei, energiei si fericirii nelimitate ale omului. Este sinele tau interior. Textele il numesc „sursa gandurilor”, „constiinta pura” sau a patra stare a constiintei.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din engleza de Andreea VRABIE
An aparitie 2019