Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Tash AW - Harta lumii nevazute

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tash AW - Harta lumii nevazute

HUMANITAS FICTION, 2012

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din engleza de Florica SINCU

 

Extras/ 1

Cand s-a intamplat in cele din urma, n-a fost nimic violent, nici dramatic. De altfel, s-a si terminat foarte repede, iar odata cu asta Adam a ramas din nou singur. Ascuns in umbra deasa a tufisurilor, iata ce a vazut.

Soldatii sarisera din camion pe pamantul nisipos. S-au scuturat de praf, si-au indreptat pantalonii suflecati, si-au potrivit camasile. Manecile rulate pana deasupra coatelor le scoteau la iveala bratele slabe, firave, si erau stransi in centuri atat de late, incat li se intindeau pana peste piept. Radeau, glumeau si se prefaceau ca dau cu piciorul unii intr-altii. Erau incaltati cu bocanci prea mari pentru ei, iar cand alergau aratau ca niste clovni. Nu-s decat niste baieti ca mine, se gandea Adam, atata doar ca ei au arme!

Cand s-au apropiat de treptele verandei au sovait si au schimbat cateva cuvinte. Erau prea departe, el n-a putut sa auda ce-si spuneau. Apoi doi dintre ei au intrat in casa, iar cand au iesit, erau cu Karl. Nu-i pusesera catuse. Pana sa urce in camion si sa dispara dupa prelata lasata, i-a urmat fara graba, cu mersul lui greoi. De la distanta parea si el mic, asemenea lor, asemenea celorlalti copii, doar ca el avea parul deschis la culoare si pielea roz.

Stai! Adam a vrut sa-l cheme, sa tipe la Karl sa se intoaarca. Nu pleca, i-a venit sa strige. Dar a ramas tacut si nemiscat, ascuns in frunzisul des si plin de ghimpi. Acum era in stare sa se stapaneasca si sa taca, isi tinea respiratia si numara rar pana la zece. Cu multa vreme in urma invatase sa-si controleze astfel frica.

SPECIFICATII

An aparitie 2012