Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Maria POPESCU - Intre doua miercuri. Jurnalul unei crime misterioase

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Maria POPESCU - Intre doua miercuri. Jurnalul unei crime misterioase

Editura Corint, 2018

Colectia Istorie cu blazon – initiata si coordonata de Filip-Lucian IORGA

Traducere din limba franceza de Rodica VINTILA

Prefata de Gilbert MONNEY-CAMPEANU

 

Extras/ Prefata

Faptele diverse au pasionat dintotdeauna publicul. Cel despre care este vorba in aceasta carte a fost unul dintre cele mai cunoscute in Elvetia postbelica. Avea toate ingredientele. Un mediu al strainilor bogati, o Elvetie care iesea din epoca restrictiilor si a cartelelor alimentare, frustrata in anii de razboi, care se confrunta cu un grup de oameni bogati, pentru care totul sau aproape totul era permis. Poate si o modalitate de a profita de statutul privilegiat in sanul unei Europe distruse.

In distributia acestei piese intr-un act se regaseau Stelian, „batranul onorabil”, fost ministru al justitiei; Maria, nora, frumoasa si cheltuitoare; Victor, sotul pirpiriu si inselat; Francois, amantul, fiul uneia dintre cele mai vechi familii din Geneva; Dinu, varul, mijlocitor si hartuit; Lina, servitoarea elvetiana, gasita moarta, inainte de a aparea alte presupuse omoruri sau tentative. Totul intr-o ambianta de suspiciune si care presupune turpitudine.

Ce revansa pentru Geneva calvinista, care iesea din anii de abstinenta, sa analizeze aceasta lume aurita!

Afacerea Popesco se nascuse.

Pentru unii Maria Popescu reprezenta imaginea femeii fatale, deosebit de perversa si periculoasa, in timp ce pentru altii, reprezenta imaginea unei tinere femei strivite de un aparat judiciar fara mila, victima a unei erori judiciare monstruoase.

SPECIFICATII

An aparitie 2018