In exclusivitate la Editura Bizantina - Epistolele lui Gheron Iosif Isihastul

Carmen FIRAN | Valiza cu melci. Un horoscop al emigrantului

0 opinii / Scrie o opinie
  • 16,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Carmen FIRAN    |    Valiza cu melci. Un horoscop al emigrantului

Fundatia – Editura Scrisul Romanesc, 2012

||||

Introducere/ e x t r a s

Nu de putine ori aud in jur: „Daca as fi avut puterea sa plec...”, ori „Daca as fi avut intelepciunea sa raman...”

Nu exista nici lumi perfecte, nici tari ideale. Emigratia poate fi si doar o idee care ne bantuie pentru a ne oferi o salvare, o solutie cand ni se pare ca usile si ferestrele se inchid si ne trezim blocati ori neputinciosi, prinsi la mijloc, fara scapare. Prin ea, avem, teoretic, oricand o carte in maneca, putem incerca atceva, altundeva.

Dupa cum unii par insa nascuti pentru a ramane, altii par facuti pentru a pleca. Interesant ca de-a lungul vremii, contrar asteptarilor, este mai mare numarul celor care au migrat, au schimbat tari si continente. Cuceritori, exploratori, aventurieri, migratori, refugiati, fugari, exilati, emigrantii de orice fel sunt o infuzie de energie invigorand si imbogatind culturile lumii. Ei isi cauta un alt loc sub soare.

Intelepciunea populara spune „schimbi locul, schimbi norocul”.

Daca astrologia considera ca soarta, evolutia si dezvoltarea unui individ depind de pozitia astrilor si planetelor in momentul nasterii sale biologice, atunci, extrapoland, putem accepta ideea ca destinul emigrantului va fi deopotriva influentat de raportul planetelor, lunii si astrilor in momentul nasterii sale in tara de adoptie. Pe aceasta speculatie se bazeaza acest horoscop al emigrantului, care combina zodiacul vestic cu cel asiatic, primul considerat pentru nasterea biologica, al doilea pentru anul in care a emigrat.

SPECIFICATII

Autori Carmen Firan
Editura Scrisul Romanesc
An aparitie 2012
Dimensiuni 11 x 18 cm
Nr. pagini 186
Limba Romana
Cod 978-606-8229-39-3