Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Lorenzo MARONE | Maine poate am sa raman

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Lorenzo MARONE    |    Maine poate am sa raman

HUMANITAS fiction, 2020

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din italiana si note de Gabriela LUNGU

||||

Dedicatie:

Celor care rezista.

Si merg mai departe.

Motto:

Nu trebuie sa-ti venerezi familia, nu trebuie sa-ti venerezi tara, nu trebuie sa venerezi locul in care traiesti, dar trebuie sa stii ca le ai, trebuie sa stii ca esti parte din ele.

PHILIP ROTH, Pastorala americana

Eu traiesc aici/ e x t r a s

Nu stiu daca este adevarat, dar am citit ca in Vermont sotiile au nevoie de permisiunea scrisa a sotului ca sa-si puna o proteza dentara, si ca in Swaziland femeile nemaritate nu pot sa stranga mana barbatilor. In Montana insa, nu au voie sa mearga duminica singure la pescuit (?). In Florida pot fi arestate daca sar cu parasuta duminica (?). in Utah nu pot sa jure. In Indonezia nu pot sa se aseze calare pe o motocicleta, in Arabia Saudita nu pot sofa. In Arkansas un barbat poate sa-si bata nevasta nu mai mult de o data pe luna. In Carolina de Sud e legal sa-ti bati nevasta, dar numai duminica, si numai pe treptele tribunalului, si inainte de opt dimineata (deci trebuie sa te organizezi din timp).

In tara noastra, din fericire, femeile fac ce vor (cel putin in majoritatea cazurilor), pentru ca, tot din fericire, nu exista legi retrograde, stupide si sexiste. Si chiar daca ar exista, in cartierul meu, din fericire, nici o femeie, nu le-ar respecta: aici interdictiile nu sunt vazute cu ochi buni, cel mult pot fi acceptate sugestiile.

Suntem la Napoli. In Cartierele Spaniole.

Eu traiesc aici.

Numele meu este Luce.

Si sunt femeie.

SPECIFICATII

An aparitie 2020