Icoana Sf. Mare Mucenic Pantelimon - Icoana cu foita de aur

Insemnari zilnice. Volumul al IX-lea (1 ianuarie-31 decembrie 1927)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 38,48 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Insemnari zilnice. Volumul al IX-lea (1 ianuarie-31 decembrie 1927) , Regina Maria a Romaniei - carti biografii Casa Regala a Romaniei

Traducere de Sanda Ileana Racoviceanu

Editie ingrijita de Olga‑Silvia Turbatu Anul 1927 a fost marcat de dizolvarea a doua guverne si de disparitia a doua figuri istorice: regele Ferdinand si I.I.C. Bratianu. Lupta pentru putere, tensiunile dintre Casa Regala si partidele politice determinate de dezmostenirea principelui Carol sau de educatia principelui Nicolae, dar si relatiile adesea complicate dintre membrii familiei regale – toate acestea se regasesc in jurnalul reginei Maria, alaturi de intimplari din viata de zi cu zi.

„Ingenuncheat la picioarele mele, agatat de mine si suspinind ca si cum i s-ar fi rupt inima in piept, era Nicky, am simtit niste brate in jurul gitului meu, am vazut ochii imensi ai Ilenei, fata bucalata a lui Mignon scaldata in lacrimi, Lisabeta, cu parul ei roscat, lung si cu trasaturile, ca intr-o pictura, inghetate intr-o durere muta – toate acestea ca intr-un vis, un vis ingrozitor, dar pasnic, un vis din care stiam ca nu exista trezire... Acea zi a fost cit un an intreg – nu stiu cum am trecut de ea.”

Sursa: www.polirom.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2012
Limba Romana
Cod 978-973-46-2550-5