Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Regina Maria – Puterea amintirii de Ion BULEI

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ion BULEI

Regina Maria – Puterea amintirii

Editura Meteor Publishing, 2016, 2021

Pret 35,00 Lei

 

Extras/ pp. 11-12

In Povestea... Maria se opreste indelung asupra felului de a fi al reginei Victoria, bunica ei, mai cu seama atunci cand aceasta se duce la Balmoral, la „scotienii” ei dragi. „Privind inapoi, inspre regina Victoria, mai ales in vremurile de astazi, pline de negare, nu ma pot opri de a ma minuna de prestigiul cu care era inzestrata.” Staruie asupra vietii de la castelul Osborne, sau de la Clarence-House, sau asupra regatelor de la Cowes... Maria avea talent la desen si la pictura. Si toata viata s-a bucurat indeletnicindu-se cu pictura.

Se desparte cu greu de toate cate au fost. „Intotdeauna faptul de a zice adio unui loc sau unei fiinte a fost pentru mine un chin. Sunt din fire statornica si ma leg adanc de ceea ce iubesc; radacinile mele se intind departe si smulgerea lor e o nemiloasa durere. Imi place sa ma duc de colo-colo, dar sa nu parasesc nimic... Am cunoscut si eu mai multe dezradacinari, mai multe despartiri si parasiri si toate au fost dureroase.” Tatal ei a fost numit comandor al flotei mediteraneene, care avea drept cartier general Malta. Asa ca toata familia se muta in Malta.

Maria descrie trezirea ei la Sant’ Antonio, in mijlocul unor pete colorate ce imbatau tot locul cu o mireasma desfatatoare, care venea de la iasomie, inflorita din belsug, de la muscate, inalte cat un pom, de la verbine, de la trandafiri, smocuri mari de crizanteme albe, micsunele, narcise, anemone si atatea alte flori necunoscute in regiunile nordice.