Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Greuceanu (cu ilustratii de Alexandru Ciubotariu)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 38,54 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Greuceanu (cu ilustratii de Alexandru Ciubotariu) - Editura Vellant

Greuceanu este povestea unui super-erou local. Misiunea lui: sa recupereze Soarele și Luna furate de zmei și sa readuca lumina in regatul imparatului Roșu. Puterile lui secrete: un paloș fermecat și capacitatea de a se transforma in creaturi inaripate. Secundul sau: Faurul-pamantului, cu care e frate de cruce. Sa-i urmarim in aceasta aventura extraordinara culeasa din popor și publicata de Petre Ispirescu in 1882. Reinterpretata vizual de ilustratorul Alexandru Ciubotariu, povestea continua și in ziua de azi – singura ei limita este imaginatia cititorului.

Alexandru Ciubotariu este unul dintre cei mai cunoscuţi street artists din Romania, autor de benzi desenate, ilustrator si creatorul personajului urban Pisica Patrata. Povestea lui Greuceanu i-a inspirat o lume bricolata din decupaje din ziare și straturi de hartie colorata peste care au trecut cu pricepere creionul și pensula.

Greuceanu este cel de-al cincilea titlu al colectiei Pasarea Maiastra – o colectie dedicata poveștilor romanești ilustrate de artiști romani. Pana in prezent, in colectie au aparut: Povestea lui Harap-Alb (ilustrata de Cristiana Radu), Fat-Frumos din Lacrima (ilustrata de Nura El-Sayed), Zana Zorilor (ilustrata de Madalina Andronic) și Tinerete fara batranete și viata fara de moarte (ilustrata de Maria Surducan).

Numar de pagini:32

Format: 23,5 x 30,5 cm.

 

Sursa: www.vellant.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2013
Coperta Cartonata
Dimensiuni 23,5 x 30,5 cm
Nr. pagini 32
Limba Romana
Cod 978-973-1984-55-1