Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Geoffrey ROBERTS - Maresalul lui Stalin

0 opinii / Scrie o opinie
  • 45,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Geoffrey ROBERTS - Maresalul lui Stalin

Viata lui Gheorghi JUKOV

CORINT BOOKS, 2019

Colectia CORINT ISTORIE – coordonata de Lavinia BETEA

Traducere din limba engleza de Anca Irina IONESCU

Prefata de Armand GOSU

 

Extras/ Prefata

Cartea profesorului britanic Geoffrey Roberts intitulata in original Stalin’s General: The Life of Georgy Zhukov, cea mai noua biografie dedicata maresalului Jukov, este acum tradusa si in limba romana, gratie eforturilor Editurii Corint.

Nu este prima si, cu siguranta, nu va ramane ultima biografie a lui Jukov scrisa de cercetatori anglofoni. Totusi cartea semnata de profesorul Roberts este, de departe, cea mai nuantata si cel mai bine documentata biografie dintre cele dedicate pana acum acestei mari personalitati a armatei sovietice. In acelasi timp, este o carte impresionant de bine scrisa. Desi avem de-a face cu o lucrare de istorie extrem de solida, rezultatul mai multor ani de cercetari efectuate in arhive si biblioteci, stilul in care a fost elaborata o transforma intr-o carte de popularizare, un veritabil bestseller. [...]

Extras/ Capitolul 5 – La Kiev: jocuri si pregatiri de razboi (1940)

Rechemarea lui Jukov din Orientul Indepartat in mai 1940 a facut parte dintr-o actiune de restructurare a Armatei Rosii dupa razboiul dezastruos cu Finlanda. Sovieticii se hranisera chiar cu iluzia ca, in Finlanda, clasa muncitoare se va ridica la lupta si ii va primi pe soldatii Armatei Rosii ca pe eliberatorii ei socialisti. In loc de aceasta, finlandezii au opus o rezistenta inversunata, castigand simpatia si admiratia lumii intregi. Una dintre multele consecinte politice negative suportate de sovietici a fost umilinta de a fi exclusi din Liga Natiunilor pentru agresiune – soarta pe care Germania nazista, Japonia si Italia o evitasera parasind din proprie initiativa organizatia. In anii 1930, Uniunea Sovietica fusese cel mai mare sustinator al ideii de securitate colectiva si al politicii Ligii impotriva agresiunilor.

SPECIFICATII

An aparitie 2019