Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Susie ORBACH - Jumatate inocenta, jumatate inteleapta

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Susie ORBACH - Jumatate inocenta, jumatate inteleapta

Povestiri despre relatia dintre terapeut si pacient

Editura Trei, 2017

Colectia Psihologie – Psihoterapie, Studii de caz – coordonata de Simona REGHINTOVSCHI

Traducere din engleza de Aurelia ACASANDREI si Daniela ANDRONACHE

 

Extras/ Vampirul Casanova (p. 29)

Avertismentul pe care Freud il da analistului, cum ca astfel de seductii constituie o dragoste nemeritata, o iubire transferata sau de transfer (de la un parinte catre analist), care acopera ceva ce nu trebuie descoperit daca psihanaliza este sa fie de valoare, se alatura avertismentului sau ca analistul sa nu fie magulit, sa nu accepte sau sa cedeze manifestarilor sexuale si indemnurilor de dragoste venite dinspre pacientele de sex feminin, caci „nu are niciun temei sa fie mandru de o asemenea <<cucerire>>”.

Asa ca nu am fost surprinsa cand Adam s-a aprins rau. A fost in stare sa-mi spuna ca, atunci cand nu e interesat de o femeie, se simte gol ca o caverna, ca si cum nu ar exista. Am putut sa imi imaginez ca la un moment dat in terapie as putea deveni, brusc, obiectul dorintei sale. Ca, daca acest lucru va aparea, i-as arata cum flirtul sau dorinta lui ne-ar putea conduce in directia intelegerii a ceea ce era tainuit.

Am fost surprinsa totusi de cat de puternica si cat de explicita era pledoaria lui catre mine.

„Trebuie sa fac dragoste cu tine, a spus. Am nevoie de tine mai mult decat am nevoie de terapie. Ma omoara sa vin aici sedinta dupa sedinta visand la tine, gandindu-ma la tine, mirosindu-te – mirosul dulce al pielii tale si al parfumului tau.”

Acum intensitatea crestea cu adevarat.

„Imi imaginez ca te mangai. Mainile mele intre picioarele tale matasoase, trupul meu, disperat sa fie cu tine. Stiu ca simti. Stiu ca ma vrei. Stiu ca te abtii doar pentru ca esti terapeuta mea. Stiu asta.”

SPECIFICATII

An aparitie 2017