Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Richard MULLER | Acum. Fizica timpului

0 opinii / Scrie o opinie
  • 45,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Richard MULLER    |    Acum. Fizica timpului

HUMANITAS, 2019

Traducere din engleza de Adam JINARU

||||

Introducere/ e x t r a s

Acum – acest moment enigmatic si efemer care isi schimba intelesul in fiecare clipa – a intrigat pe buna dreptate preoti, filozofi si fizicieni. Intelegerea lui acum necesita cunostinte privind teoria relativitatii, entropie, fizica cuantica, big bang si energie intunecata. Abia acum avem la dispozitie intreaga fizica pentru intelegerea lui acum!

Semnificatia lui acum, pp. 332-333/ e x t r a s

Acum e singurul moment cand ne putem exercita influenta, singurul moment cand putem indeparta de noi cresterea entropiei, asa incat sa organizam scaderea locala a entropiei. Aceasta scadere locala e sursa expansiunii vietii si a civilizatiei. Pentru a dirija astfel entropia, trebuie sa avem liber arbitru – o capacitate pe care fizicalistii o numesc iluzie, desi teoria cuantica actuala are in esenta ei un comportament asemanator.

Existenta liberului arbitru ar putea fi falsificata daca am gasi tahioni cu viteze mai mari decat viteza luminii, asa incat intr-un anumit sistem de referinta consecintele sa apara inaintea cauzelor lor. Studiind intricarea in functie de directie (paralel cu si perpendicular pe miscarea proprie a Caii Lactee), poate vom descoperi ca exista un sistem special de referinta pentru cauzalitate. Candidatul cel mai bun e sistemul de referinta Lemaitre, singurul in care toate momentele acum din univers sunt create simultan. Daca se va dovedi ca e adevarat, va trebui sa modificam relativitatea.

SPECIFICATII

An aparitie 2019