Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Biserica Ortodoxa Romana promotoare a identitatii eclesiale, culturale si etnice a romanilor din afara Romaniei (studii si articole)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Biserica Ortodoxa Romana promotoare a identitatii eclesiale, culturale si etnice a romanilor din afara Romaniei (studii si articole)
Editura Basilica, Bucuresti – 2021
Pret 42,00 Lei

 

Extras/ Asezamintele ortodoxe romanesti din Muntele Athos
Importanta Sfantului Munte Athos pentru spiritualitatea ortodoxa si darnicia voievozilor, ierarhilor si boierilor romani, aratata cu generozitate multor manastiri, schituri si paraclise din Sfantul Munte, este consemnata, fara intrerupere, in documentele vremii, din secolul al XIV-lea pana in secolul al XIX-lea.
Printre cele sapte sute cincizeci si sapte de asezari monastice ale Muntelui Athos, exista sapte zeci si doua in care vietuiesc calugari romani. Potrivit ultimelor date, exista astazi doua schituri romanesti, Schitul Prodromu si Schitul Lacu, ca asezari mai importante, precum si douazeci si patru de chilii si patru colibe in care vietuiesc calugari romani. Si aceste asezaminte se bucura de purtarea de grija a Patriarhului Justinian. Vizitand, in anul 1963, Sfantul Munte Athos, Patriarhul Justinian a interactionat cu calugarii romani, sfatuindu-i sa pastreze legatura cu Biserica Ortodoxa Romana si sa fie cetateni loiali fata de statul grec. De asemenea, Patriarhul Justinian a trimis, in aprilie 1975, patru calugari, carti de cult, vesminte, haine preotesti si ajutoare alimentare obstilor monahale romanesti din Sfantul Munte Athos.