Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Albert CAMUS - Actuale

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Albert CAMUS - Actuale

Cronici (1939-1958)

POLIROM, 2019

Editie ingrijita, traducere din limba franceza, nota asupra editiei si cronologie de Marina VAZACA

 

Extras/ VII (Cmbat, 26 decembrie 1944)

Papa a adresat de curand un mesaj omenirii in care ia pozitie deschis in favoarea democratiei. Trebuie sa ne bucuram. Dar credem, de asemenea, ca acest mesaj foarte nuantat cere un comentariu la fel de nuantat. Nu suntem siguri ca acest comentariu va exprima opinia tuturor camarazilor nostri din miscarea Combat, dintre cei crestini. Dar suntem siguri ca exprima sentimentele multora dintre ei.

Pentru ca ni s-a ivit ocazia, am vrea sa spunem ca satisfactia noastra nu este cu totul lpsita de regret. De multi ani asteptam ca cea mai mare autoritate spirituala a acestor timpuri sa binevoiasca a condamna in termeni clari infaptuirile dictatorilor. Spun in termeni clari. Pentru ca aceasta condamnare se poate deduce din anumite enciclice, cu conditia sa le interpretam. Dar este formulata in limbajul traditional, care nu a fost niciodata clar pentru marea multime a oamenilor.

Or, tocmai marea multime a oamenilor astepta in toti acesti ani ca o voce sa se inalte pentru a spune limpede, ca astazi, unde se afla raul. Dorinta noastra secreta era ca acest lucru sa fi fost spus chiar atunci cand raul triumfa si cand toate fortele binelui aveau calusul in gura.

SPECIFICATII

An aparitie 2019