Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Travesti. Identitati fluide de Aurora LIICEANU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Aurora LIICEANU

Travesti. Identitati fluide

POLIROM, 2022

Seria de autor – Aurora Liiceanu

 

 

Extras/ Voce si visuri

Margaret McCollum isi iubea mult sotul. Si el o iubea, erau fericiti impreuna. Ea era medic si il cunoscuse pe Oswald intr-o excursie in Maroc. Oswald Lawrence era actor – nu un actor mare si celebru, insa era apreciat pentru vocea lui. Datorita vocii a fost ales sa inregistreze, la inceputul anilor 1950, avertismentul pentru calatori la o linie de metrou din Londra: Mind the gap. Le spunea calatorilor sa fie atenti la distanta dintre peron si sine, ca nu cumva sa se impiedice si sa cada. Probabil ca glasul lui avea note empatice.

Mai bine de saizeci de ani vocea lui Oswald le-a vorbit oamenilor, chiar si dupa ce el a murit in 2007. Dupa moartea lui, Maragaret se ducea in fieccare zi la o statie de metrou aflata in apropiere de casa lor, sa-l auda.

Dar vremurile se schimba si vocea lui Oswald a fost inlocuita de o voce electronica. Margaret a fost tare trista cand nu si-a mai auzit sotul si a rugat directia de transporturi sa-i dea o caseta cu inregistrarea vocii lui.

Cei de la directia de transporturi au fost miscati de rugamintea vaduvei si de povestirea ei. I-au inteles si mahnirea. Au cautat sistematic in arhive si au gasit inregistrarea cu Oswald. Au hotarat ca in acea statie, si doar in acea statie, vocea electronica sa fie inlocuita cu cea a lui Oswald.