Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Simon Sebag MONTEFIORE | Ecaterina cea Mare & Potemkin – O poveste de dragoste imperiala

0 opinii / Scrie o opinie
  • 69,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Simon Sebag MONTEFIORE    |    Ecaterina cea Mare & Potemkin – O poveste de dragoste imperiala

Editura Trei, 2016

Colectia Istorie – Colectie coordonata de Livia SZASZ

Traducere din engleza de Veronica TOMESCU

||||

Extras – Multumiri

In calatoriile mele, pe care le-am facut pe parcursul mai multor ani si care au cuprins mii de kilometri, am fost ajutat de numerosi oameni, de la taranul si sotia sa care cresteau albine in locul in care s-a nascut Potemkin langa Smolensk si pana la profesori, arhivisti si directori de muzee de la Sankt-Petersburg, Moscova, Paris, Odessa si Iasi. [...]

Cel mai mult datorez urmatorilor trei remarcabili oameni de stiinta. Am scris aceasta carte inspirat de Isabel de Madariaga, profesoara emerita de studii slavone la Universitatea din Londra [...] Ma bucur ca, in numele ei am putut sa asez o coroana de flori pe mormantul uitat al lui Potemkin de la Herson.

De asemenea, trebuie sa-i multumesc lui Aleksandr B. Kamenskii, profesor de istorie veche si inceputurile modernitatii in Rusia, de la Universitatea de Stat din Moscova.

Doresc sa le mai multumesc urmatoarelor persoane, fara ajutorul carora aceasta carte nu ar fi existat: Altetei Sale Regale Printul de Wales, pentru ajutorul sau amabil, legat de contributia sa la restauratia Sankt-Petersburgului si la Bicentenarul Puskin; lui Serghei Degtiarev-Foster, campionul istoriei rusesti, care a facut multe lucruri posibile de la Moscova la Odessa, si lui Ion Florescu, care a facut din expeditia in Romania si Moldova un succes rasunator. [...]

In Romania, ii mai amintesc pe: Razvan Magureanu, profesor de inginerie electrica la Universitatea Politehnica Bucuresti, si Ioan Vorobet, care ne-a dus cu masina la Iasi, a avut grija de noi si ne-a ajutat sa intram in Moldova. La Iasi: prof. Fanica Ungureanu, care stie tot ce se poate sti despre Manastirea Golia, si Alexandra Ungureanu, profesor de geografie la Universitatea din Iasi, fara ajutorul carora nu as fi gasit niciodata locul unde a murit Potemkin.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din engleza de Veronica TOMESCU
An aparitie 2016