Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor

0 opinii / Scrie o opinie
  • 38,54 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor, cu texte de Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga - editura Corint

Carte recomandata de Alex. Stefanescu, ca Librar pentru o zi la Libraria Bizantina, din 25 noiembrie 2015. Este povestea unei lumi care a stralucit prin stil, prin inteligenta, bun-gust si subtilitatea conversatiei din saloane.

Este istoria unor oameni care au fost binecuvantati nu numai cu avere si ranguri, ci si cu patriotism, spirit de sacrificiu si simtul datoriei. Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocari, literatura „cu staif”, reeditari sau marturii inedite ne vor ajuta sa recuperam istoria dramatica si plina de farmec a vechilor elite romanesti sau de pe alte meleaguri. Purtati de dorinta de a ne aminti cine suntem, sa deschidem vechile cufere ramase de la bunici, sa suflam praful de pe blazon si sa-l purtam, cu mandrie, pe o carte.

„Va invitam sa calatorim impreuna printre mancarurile de altadata ale romanilor si sa ne asezam, macar cu gandul, la mesele de odinioara. De la Palatul Regal la Targul Mosilor, din epoca fanariota in perioada interbelica, de la mancarurile grele si spectaculoase ale curtilor boieresti din secolul al XIX-lea la mancarurile elaborate, rafinate si elegante ale bucatariei franceze, vom incerca sa revizitam o portiune agreabila a trecutului nostru, care ne poate da idei si pentru prezentul nostru culinar.”

Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga Ii placea cu deosebire ciorba de stiuca fiarta in zeama de varza acra cu hrean, iacniile si plachiile, crap umplut cu stafide, curcan cu varza umplut cu castane si purcel fript, daca era intreg. Ion Ghica In cinste erau, afara de felurile obisnuite in țara si de multe excursiuni in bucataria franceza, bucatele grecesti si turcesti: nenumarate feluri cu untdelemn, cataifurile, baclavalele si caplamalele, cari mai traiesc si astazi, precum si altele, din nenorocire defuncte, de care imi aduc aminte cu jand. Radu Rosetti

Sursa: www.edituracorint.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Coperta Cartonata
Dimensiuni 16,5 x 22 cm
Nr. pagini 194
Limba Romana
Cod 9786068723617