Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Borbely ERNO | Academia Politica de la Aiud. Detinuti politici in Romania anilor ’80

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Borbely ERNO    |    Academia Politica de la Aiud. Detinuti politici in Romania anilor ’80

Editie ingrijita de Dalia BATHORY si Andreea CARSTEA

POLROM, 2019

Cuvant-inainte de Szocs GEZA

||||

Gheorghe MUSAT/ e x t r a s

Nascut pe 29 decembrie 1949 in localitatea Radovanu, judetul Calarasi. Profesia: avocat. Locul de munca la data arestarii: Colegiul Avocatilor Bucuresti. Arestat pe 28 martie 1984 si condamnat la 8 ani inchisoare. Pedeapsa redusa la 5 ani si 4 luni in baza Decretului 290/ 1984. A executat pedeapsa in inchisorile Jilava Spital, Bucuresti, Aiud. Eliberat conditionat pe 16 ianuarie 1988.

Interviu inregistrat la sediul GDS de Sorin Iliesiu in 2009. Au adresat intrebari Borbely Erno si Sorin Iliesiu. [...]

G.M: infractiunea retinuta in sarcina mea a fost de divulgare a secretului de serviciu care pericliteaza securitatea statului. Fapta in sine – retinuta de anchetatori – a fost divulgarea unor date de natura sa puna in pericol securitatea statului. [...]

Asa ajungem la din nou la Radu Filipescu. Dupa ce a fost condamnat Radu, la doua-trei luni am fost si eu arestat. Nu, dupa recursul lui Radu, deci chiar la mai putin, la o luna jumate. Dupa aceea, ajungand condamnat la Aiud, daca va mai amintiti, domnule Borbely, ne mai povesteam necazurile noastre. Va spuneam atunci si am repetat asta si dupa ce am iesit de acolo, in 1988, ca in cazul lui Radu Filipescu nu putea fi vorba de o infractiune contra securitatii statului, ci, cel mult, de incadrarea lese-majeste, ofensa adusa unui om care indeplinea o functie publica si al carui nume era Nicolae Ceausescu. Dar intrebarea este daca iti poti permite.

SPECIFICATII

An aparitie 2019