Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Fake news in epoca de aur de Ioan T. MORAR

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:SC_00216
  • Editura: Polirom
  • 39,95 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ioan T. MORAR

Fake news in epoca de aur

Amintiri si povestiri despre cenzura comunista

POLIROM, 2020

Pret 39,95 Lei

 

Extras/ O scurta lamurire

Nu am ales sa ma nasc in comunism. Nu mi-am dorit ca anii cei mai frumosi, anii tineretii, sa-i petrec in cea mai crunta perioada a dictaturii lui Nicolae Ceausescu. Nu am avut de ales. Suna a scuza?! Totusi, nu am de ce sa ma scuz ca am trait atunci. Asa cum, intr-un context mai larg, actual, nu am de ce sa-mi cer scuze ca sunt barbat, alb, crestin, european. Nu am ales sa ma nasc asa.

Atunci cand am fost pus in situatia sa aleg, m-am straduit sa o fac in asa fel incat sa nu devin complice al sistemului. Sa nu fiu „cu ei”, sa nu ma considere „de-al lor”, desi asta mi-ar fi asigurat atunci, daca as fi acceptat, un plus de confort in lumea asta inconfortabila, o treapta mai sus in ierarhia vremii, o paine mai alba. A fost un pret pe care nu am vrut sa-l platesc cand am putut sa-mi „targuiesc” soarta.

Nu am fost un erou, nu am dat cu pumnul in masa, am avut mici lasitati, dar si mici momente de frica transformata brusc in nesupunere. Am iesit intreg din situatii care erau destinate sa ma faca bucati.

In confuzia valorilor am fost de partea valorilor, nu a confuziei.