Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Piano Man in Casa Razboiului Insemnari din Irak si Afganistan de Catalin GOMBOS

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:sc_00095
  • Editura: Corint
  • 29,40 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Catalin GOMBOS

Piano Man in Casa Razboiului

Insemnari din Irak si Afganistan

Corint Books, 2021

Colectia Istorie/ Autori romani

Prefata de Marian VOICU

Pret 29,90 Lei

 

Extras

Israelienii (pp. 73-74)

E trecut de 8 seara. Ies la intrarea in perimetrul securizat al hotelurilor, pentru a ma intalni cu tatal meu, care este consilier la un minister din partea Autoritatii Provizorii a Coalitiei si locuieste in Ambasada Romaniei. Trebuie sa-mi aduca un pachet. Dupa doar 2 minute de asteptare, apare masina ambasadei, venind dinspre zona Rashid. E o perioada mai tensionata, asa ca cei din escorta umbla cu automatele la vedere, desi, de obicei, sunt foarte discreti, spre deosebire de toti ceilalti bodyguarzi din Bagdad, care se cred, fiecare, un mic Rambo.

Doi sau trei bodyguarzi coboara din masina si se posteaza in jurul nostru, la cativa metri distanta. Iau pachetul, schimb cateva vorbe cu tata, dupa care ne luam la revedere. Stim amandoi ca baietii de la paza sunt destul de nervosi in astfel de situatii – noapte si loc descoperit.

Cei cativa irakieni care pazesc punctul de intrare in hotel ne privesc curiosi. Ii stiu pe toti. De fiecare data cand am timp, ma opresc sa stau putin de vorba cu ei.  Cel mai bine ma inteleg cu un siit urias, adept al lui Muqtada al-Sadr, care, in ciuda convingerilor lui profund religioase – refuza sa ma atinga daca ma vede carand vreo lada de bere -, pare ca ma simpatizeaza. El e cel care, cand dau sa intru din nou in perimetrul de siguranta, mi se adreseaza:

„Oamenii aia cu arme par a fi israelieni.”

Simt un ghem in stomac. Stiu ca majoritatea irakienilor, indiferent ca sunt siiti sau sunniti, ii urasc pe israelieni, dupa zeci de ani de propaganda si mai multe infruntari intre armatele celor doua tari.