Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Marele Declin: Cum decad institutiile si mor economiile

0 opinii / Scrie o opinie
  • 26,92 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Carte recomandata de Raluca Feher, in seara de miercuri, 2 martie, 2016, cand fost invitata ca # librarpentruozi la Libraria Bizantina.

Niall FERGUSON

Marele declin

Cum decad institutiile si mor economiile

POLIROM, 2014

Colectia Historia – coordonata de Mihai-Razvan UNGUREANU

Traducere de Lucia POPOVICI

Pret 26,92 Lei

 

Extras

Spre deosebire de o groapa de gunoi de pe uscat, oceanul nu costa nimic. Spre deosebire de lucrurile pe care le aruncau in el generatiile anterioare, gunoaiele din plastic nu sunt nici biodegradabile si nici indeajuns de grele incat sa se scufunde. Locul unde sunt purtatea este decis de curenti, de maree si de vanturi. Din nefericire pentru mine, cele din Canalul Bristol pareau hotarate sa azvarle un procent disproportionat din gunoaiele din Atlanticul de Nord in curtea mea.

Consternat, i-am intrebat pe localnici cine era responsabil de curatenia coastei. „Consiliul ar trebui sa se ocupe de asta aici”, mi-a explicat unul dintre ei. „Dar nu fac nimic in privinta asta, nu-i asa?”. Eram invadat de cutii de lapte. Furios si probabil manifestand primele simptome ale unei tulburari obsesiv-compulsive, am inceput sa iau cu mine si sa umplu saci negri de gunoi ori de cate ori ieseam la plimbare. Insa era o misiune ce depasea cu mult fortele unui singur barbat.

Iar atunci s-a intamplat. Am cautat voluntari. Propunerea era simpla: veniti si ajutati-ma sa facem locul asta sa arate asa cum ar trebui; pranzul este inclus. [...]

Experienta mea galeza m-a invatat puterea asociatiei voluntare ca institutie. Impreuna, in mod spontan, fara nicio implicare a sectorului public, fara niciun gand de profit, fara nicio putere sau obligatie legala, transformaseram o gropa deprimanta de gunoi intr-o splendoare.

SPECIFICATII

Traducere Lucia Popovici
An aparitie 2014
Coperta Brosata
Dimensiuni 16 x 23,5 cm
Nr. pagini 176
Limba Romana
Cod 978-973-46-4297-7