Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Monarhia Habsburgica (1848-1918) Volumul III

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

ACADEMIA ROMANA – Centrul de Studii Transilvane, POLIROM
Monarhia Habsburgica (1848-1918)
Volumul III
Problema natonala
Colectia Historia – coordonata de Mihai-Razvan UNGUREANU
Editie in limba romana coordonata si ingrijita de Rudolf GRAF
Traducere de Iosif Marin BALOG, Lorand MADLY, Raluca NELEPCU, Daniela STANCIU-PASCARITA si Nicolae TESCULA
 

Extras/ Nota asupra editiei
Seria Die Habsburgermonarchie 1848-1918, unul dintre cele mai ample compendii din domeniul istoriei, a fost editata in Austria de Comisia pentru Istoria Monarhiei Austro-Ungare, ulterior Comisia pentru Istoria Monarhiei Habsburgice (Kommission fur die Geschichte der oestereichisch-ungarischen Monarchie, redenumita din 2003 Kommission fuer die Geschichte der Habsburgermonarchie) din cadrul Academiei de Stiinte a Austriei. Comisia, infiintata in 1959, are drept scop editarea unor lucrari in domeniul istorei Imperiului Habsburgic; pe langa seria de fata, au mai fost publicate lucrari privind istoria parlamentarismului, a oraselor si istoria sociala.
Volumele acestei serii, din care pana in momentul de fata au aparut 12, au fost coordonate de istoricii Alois Brusatti (vol. I), Adam Wandruszka si si Peter Urbanitsch (vol. II-VI), respectiv Helmut Rumpler, Peter Urbanitsch, Ulrike Harmat si Anatol Schmied-Kowarzik (vol. VII-XII), toate fiind publicate de Academia de Stiinte a Austriei.
Volumul III (din cele sase preconizate sa apara in romaneste la Centrul de Studii Transilvane al Academiei Romane si la Editura Polirom) cuprinde trei studii selectate din volumul III/ 1, Die Habsburgermonarchie 1848-1918: Die Voelker des Reiches (1980), editat de doi prestigiosi istorici austrieci, Adam Wandruszka si Peter Urbanitsch. Autorii studiilor publicate in acest volum fac parte dintre cei cu o pregatire extraordinar de solida oferita de scoala austriaca de istorie si care schimba modul de abordare, initiind un stil nou si o perspectiva diferita asupra istoriei Austriei si a Europei.