Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Supravietuitorul.Marturia zguduitoare a unui detinut din lagarele naziste de Frank Krake

0 opinii / Scrie o opinie
  • 59,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Frank Krake

Supravietuitorul.Marturia zguduitoare a unui detinut din lagarele naziste

Trducere de Anca Irina Ionescu 

Prefata de Sorin Turturica

Editura Corint, 2023

 

Cand Wim Aloserij avea 20 de ani, Al Doilea Razboi Mondial era in plina desfasurare, iar Olanda, tara sa, era ocupata de germani. Chiar daca erau inconjurati de drame, tinerii olandezi aveau planuri, incercand sa traiasca o viata cat mai apropiata de normalitate. Wim muncea din greu ca sa invete meseria de macelar, iar la sfarsit de saptamana se relaxa plimbandu-se cu caiacul pe apele Amsterdamului.

Toate acestea s-au schimbat brusc in februarie 1943, cand Wim a fost trimis in Germania, care ducea lipsa de muncitori. Dupa ce timp de un an a lucrat pentru societatea de tramvaie din Braunschweig, tanarul olandez si-a parasit fara aprobare postul si s-a intors la Amsterdam. Fiind considerat inamic al Reichului nazist, a fost nevoit sa se ascunda. A fost descoperit, arestat si trimis in lagarele de concentrare din Germania, unde viata unui om nu valora nimic. Cand a realizat gravitatea situatiei, Wim si-a fixat un singur obiectiv: sa supravietuiasca, pentru a putea povesti, dupa razboi, ororile pe care le-a cunoscut in lagar!

Supravietuirea era o misiune aproape imposibila. Cea mai mica slabiciune omeneasca a unui detinut si cel mai nesemnificativ moft al unui gardian puteau aduce moartea. Cum a ramas in viata? De ce nu a fost zdrobit de violenta criminala din cele trei lagare in care a fost inchis si cum a supravietuit tragediei vasului Cap Arcona, care a fost scufundat de avioanele britanice?

Raspunsul il veti afla din paginile acestei carti, in care cruzimea, hazardul si absurdul sunt personajele principale.

„Aceasta este o extraordinara biografie! O naratiune captivanta care se deschide pe masura ce drama evadarii se transforma rapid intr-o poveste de groaza despre atitudinea inumana a omului fata de om... Valoroasa si de neuitat.ˮ JONATHAN DIMBLEBY, jurnalist, scriitor si istoric britanic

Sursa: librariadelfin.ro