Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Malala YOUSAFZAI si Christina LAMB | Eu sunt Malala. Povestea fetei care a luptat pentru educatie si a fost impuscata de talibani

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Malala YOUSAFZAI si Christina LAMB    |    Eu sunt Malala. Povestea fetei care a luptat pentru educatie si a fost impuscata de talibani

Premiul Nobel pentru Pace – 2014

POLIROM, 2014

Traducere din limba engleza de Ioana GEORGESCU

||||

Prolog – Ziua in care totul s-a schimbat/ e x t r a s

M-am nascut intr-o tara care a luat fiinta la miezul noptii. Cand am fost atat de aproape de moarte, abia trecuse de miezul zilei.

Intr-o zi, cu un an in urma, am plecat spre scoala si nu m-am mai intors. Am fost impuscata de un taliban, apoi m-au scos din Pakistan cu avionul, inconstienta. Unii spun ca nu ma voi intoarce niciodata acasa, dar eu cred, in adancul sufletului, ca intr-o buna zi o voi face. Nu-i doresc nimanui sa fie rupt de patria pe care o iubeste.

Acum, cand deschid ochii dimineata, imi e dor de vechea mea camera si de lucrurile mele, de hainele imprastiate pe podea si de trofeele primite la scoala, asezate pe rafturi. Dar sunt intr-o tara unde ceasul arata cu cinci ore mai putin decat acasa la mine, in Valea Swat, in Pakistanul meu iubit. Tara mea e cu secole in urma fata de aceasta. Aici exista tot confortul pe care ai putea sa ti-l imaginezi. La orice robinet curge apa, calda sau rece, dupa cum vrei; lumina se aprinde apasand pur si simplu pe un intrerupator, zi si noapte, fara sa fie nevoie de lampi cu petrol; nu e nevoie sa mearga nimeni la bazar dupa butelii pentru cuptor. Totul e atat de modern, incat poti chiar sa iti procuri mancare gata pregatita, in pachete.

SPECIFICATII

An aparitie 2014