Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Mai putem trai frumos? Pledoarie pentru o viata morala curata

0 opinii / Scrie o opinie
  • 10,50 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mai putem trai frumos? Pledoarie pentru o viata morala curata, de Andrei Andreicut - Editura Renasterea

Literatura duhovniceasca aduce in atentia noastra cele cinci simturi: vazul, auzul, mirosul, gustul si pipaitul. Dintre acestea, cel mai agresat simt este vazul. Televizorul si internetul ne bombardeaza cu informatii si cu greu reusim sa ne desprindem de stirile despre sinucideri sau crime sau de reclamele care promoveaza sexualitatea, atunci cand accesezi pagini pe internet. Am intalnit persoane care nu stiu ce sa caute pe internet, ci vor sa vada doar filme si stiri.

Mai precis, despre ceea ce vad la televizor citesc ore intregi pe internet, apoi alte ore discuta despre ce au vazut. Sunt putini cei care vor sa citeasca carti, sa caute muzee virtuale, sa descopere frumusetea manastirilor sau a locurilor in care nu reusesc sa ajunga din lipsa timpului sau a banilor. Parintii, preotii, profesorii si bibliotecarii au o misiune importanta in aceasta lume. Sa indrepte oamenii spre o buna lectura, spre rugaciunea zilnica, spre spovedanie si spre Sfanta Liturghie. La inceput, misiunea pare grea, insa impreuna si cu ajutorul lui Dumnezeu putem cultiva si noi ganduri bune. Imaginati-va ca mergeti pe strada si ca va intalniti cu un copil.

Acesta va pune in palma un bilet. il desfaceti cu grija si cititi: Fa acum o fapta buna ! Da biletul mai departe ! Faci o fapta buna si dai biletul unei persoane adulte, pe care o intalnesti pe drum. il deschide si se uita la tine ciudat. Va da el biletul mai departe, va face el o fapta buna ? Eu cred ca da. Nu conteaza de la cine primesti sfatul, ci daca il urmezi ! Trebuie doar sa incepi sau sa reincepi sa faci fapte bune si sa-i ajuti pe altii ! Cartea ,,Mai putem trai frumos?” trebuie citita si simtita. Este o carte te motiveaza si care iti da incredere. Am ales si un citat al Batranului Ieronim despre rugaciune. Este atat de simplu sa inveti sa te rogi.

Nu ai nevoie de manuale, pentru ca rugaciunea vine din tine. ,,Rugaciunea este o convorbire cu Dumnezeu. Cand simtim bucuria rugaciunii, suntem foarte vioi. Este o pregustare a vietii din Rai. si daca va straduiti mult, Domnul o sa v-o dea. Rugaciunea il ridica pe om la contemplarea dumnezeiasca. Mihail, Batranul meu, era tot lumina cand se ruga. si, in aceasta stare, nu se ruga cu cuvintele, ci cu mintea. Cuvintele sunt surcelele pe care le folosim pana se aprinde focul. Cand focul rugaciunii este aprins, adica atunci cand vine caldura si durerea inimii, omul nu mai poate vorbi. il simte si il aude pe Dumnezeu in el. Atunci vin lacrimile. omul atinge o masura duhovniceasca, aceea este Rugaciunea inimii, a doririi duhovnicesti si a inefabilelor gemete.„

SPECIFICATII

An aparitie 2012
Coperta Brosata
Dimensiuni 14, x 21 cm
Nr. pagini 149
Limba Romana
Cod 9786066070508