Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Pelerinul rus

0 opinii / Scrie o opinie
  • 9,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Pelerinul rus

Marturisirea unui pelerin despre lucrarea plina de har a Rugaciunii lui Iisus

Editura Egumenita, 2019

Traducere din limba rusa: Gherontie CRUCEADA

Pret 7,00 Lei

 

Extras/ p. 99

Faceam cu orbul cate zece sau cincisprezece kilometri pe zi, restul timpului petrecandu-l asezati in vreun loc singuratic si citind din Filocalie. I-am citit tot ce privea rugaciunea inimii, in ordinea aratata de raposatul duhovnic, cu alte cuvinte am inceput cu cartile lui Nichifor Monahul si ale Sfantului Grigorie Sinaitul si altii. Asculta cu bagare de seama si cu pofta chiar, si cat se bucura de aceasta lectura! Imi punea asemenea intrebari, incat eu, cu mintea slaba, nu ma pricepeam sa-i raspund.

Dupa ce am citit tot ce era de trebuinta, in Filocalie, m-a rugat staruitor sa-l lamuresc cum ar putea mintea sa gaseasca inima si cum ar putea sa introduca inauntru-i numele dumnezeiesc al lui Iisus Hristos si sa guste dulceata rugaciunii launtrice a inimii. Am inceput sa-i spun:

„Tu esti orb, acum nu vezi nimic, dar iti poti inchipui si infatisa ceea ce ai vazut mai inainte, de pilda: un om, un lucru oarecare, mana, piciorul tau?... Poti sa ti le amintesti asa de limpede ca si cand le-ai vedea chiar cu ochiul tau orb?”

„Da”, zise el.

„Ei bine, tot asa e si cu inima. Lasa privirea sa strabata prin piept si inchipuie-ti inima cat mai viu cu putinta, iar urechile sa asculte, in acelasi timp, zvacnirile ei, una dupa alta. [...]”