Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cuvinte de invatatura de Parintele Galeriu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Parintele Galeriu

Cuvinte de invatatura

Caietul I/ 1989

Editura Parenesis, 2021

Pret 37,00 Lei

 

Extras/ 29 ianuarie 1989

Predica in Duminica a XXXII-a dupa Rusalii (a lui Zaheu)

Evanghelia dupa Luca XIX, 1-10 (C2)

Binecuvantati crestini in Sfanta Biserica a Domnului nostru Iisus Hristos,

Zice unul din Sfintii Parinti intr-o rugaciune: „Doamne, da-mi sa vad pacatele mele!” A-ti vedea pacatele nu inseamna a te opri cu cu ochii asupra pacatului, ci a merge mai adanc si a vedea pacatul in lumina lui Dumnezeu.

Dumnezeiasca Evanghelie de astazi ne infatiseaza un asemenea om, care si-a vazut pacatele in fata lui Dumnezeu. E intalnirea Mantuitorului cu Zaheu, moment, fapt divin-uman, pe care cei mai multi dintre noi il cunosc, dar toti putem sa-l adancim neincetat. E o intalnire care ne priveste pe fiecare dintre noi.

Trecea Iisus prin Ierihon – Ierihonul, la nord de ierusalim, vreo 30 de kilometri – si iata un barbat cu numele Zaheu. Acesta era mai marele vamesilor si era bogat. Cauta sa vada cine este Iisus, dar nu putea de multime, pentru ca era mic de statura. Si alergand el inainte, s-a suit intr-un sicomor – un fel de dud – ca sa-L vada, caci pe acolo avea sa treaca. Cand a sosit la locul acela, Iisus, cautand in sus, a zis catre el: Zaheu, grabeste si coboara! Astazi in casa ta Mi se cade sa fiu. Si a coborat degraba si L-a primit, cu bucurie. Dar ceilalti vazand, toti murmurau si ziceau: Iisus a intrat sa gazduiasca la un om pacatos! Zaheu insa, stand in fata Domnului a zis: Iata, Doamne, jumatate din avutia mea o dau saracilor si daca am napastuit pe cineva cu ceva, ii intorc impatrit. A zis catre el Iisus: Astazi s-a facut mantuire casei acesteia, caci si acesta este fiu al lui Avraam. Pentru ca Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca pe cel pierdut!