Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe Purtatorul de Biruinta - Viata, minunile, legendele si obiceiurile

0 opinii / Scrie o opinie
  • 14,45 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe Purtatorul de Biruinta - Viata, minunile, legendele si obiceiurile

Selectie si adaptarea textelor de Costion Nicolescu

Editura Meteor Press, 2015

Extras – Viata Sfantului Gheorghe, pp, 7-8

Maritul acesta si minunatul si vestitul Mare Mucenic Gheorghe a trait in vremea imparatului Diocletian, tragandu-se din Capadocia, fiind de neam stralucit si luminat, din ceata ostasilor ce se chemau tribuni. Dupa ce si-a pierdut tatal la varsta de zece ani, mama sa Polychronia, care devenise crestina fara stirea sotului ei, se reintoarse in patria ei, in Palestina. Si-a crescut fiul in practica virtutilor evanghelice. Frumos la chip, inteligent si cu obiceiuri distinse, tanarul Gheorghe a imbratisat, cand a implinit 18 ani, cariera militara. Cum a placut superiorilor sai, a fost rapid avansat la gradul de tribun al garzii imperiale, iar mai tarziu, dupa cat se pare, la demnitatea de prefect.

La reintoarcerea spre Capadocia dintr-o campanie victorioasa, trecand prin partile Ataliei din Pamfilia, a eliberat pe fata regelui locului, care fusese data spre hrana unui groaznic balaur, dupa ce mai intai daduse mortii pe acest animal cu ajutorul fortei sale supranaturale, ce-i venea din credinta. Plini de admiratie fata de aceasta manifestare de putere pe care o da Hristos credinciosilor sai impotriva puterilor raului, paganii locului se convertira cu totii la crestinism.

In timpul marii persecutii declansate de Diocletian (pe la anul 304), imparatul a convocat la Nicomidia pe toti guvernatorii din Orient pentru a le comunica decretele sale contra crestinilor. Sfantul Gheorghe simti ca a venit momentul sa-si marturiseasca public credinta in Hristos.

SPECIFICATII

An aparitie 2015