Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sfanta Intaia-mucenita Tecla, cea intocmai cu Apostolii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 4,82 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sfanta Intaia-mucenita Tecla, cea intocmai cu Apostolii, editura Egumenita - carti duhovnicesti Libraria Bizantina

Aceasta carticica povesteste viata marii si Sfintei Mucenite Tecla. Este lucrarea egumenei Manastirii Sfantul Efrem Sirul, maica Ecaterina. Aceasta egumena,maica Ecaterina, a cutezat cu duh barbatesc sa strabata marea si sa vina in Siria si Liban, urmand pasii marilor Sfinti vechi si noi din tinuturile noastre, ai Sfantului Efrem Sirul si ai mucenitei Tecla,dupa cum „orice carturar cu invatatura despre Imparatia cerurilor... scoate din vistieria sa noi si vechi” (Matei 13,52).

Cum se mentine omul viu in veci? Exista multe legende,dar unul este adevarul: Hristos, singurul Care ramane  viu in veci. Cel care traieste cu El si-L cunoaste,acela va gusta din viata vesnica. Apostolul Pavel este o pilda vie care racoreste inima si mintea. Sfanta Tecla,ucenica lui,intaia mucenita si intocmai cu Apostolii,L-a urmat pe Hristos pana la sfarsit. Si in felul acesta a devenit nemuritoare. Astazi,cel ce viziteaza manastirea ei de langa muntele Kalamon simte cu adevarat prezenta sa vie.

Cum a trait doua mii de ani in adancul constiintei edinciosilor? Nu ma intreba,ci „vino si vezi”. Vei vedea multimea credinciosilor care vin sa se inchine in acest tinut,in care cea dintai care s-a nevoit a fost Sfanta,dupa cum ne spune Traditia ortodoxa. Cum s-a despicat muntele cand Sfanta Mucenita a scapat de oamenii nelegiuiti? Nu cauta sa afli cum s-a intamplat,ci „vino si vezi” marea minune. Vezi mana puternica a lui Dumnezeu,care a despicat muntele ca pe o prajitura. Te vei intreba,nu cumva exista si in zilele noastre acest Dumnezeu? Arhimandritul Efrem, Egumenul Manastirii Arhanghelilor din Liban, 26 martie 2000

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-606-550-164-5